Η TESY έλαβε το πρώτο βραβείο στον εθνικό διαγωνισμό «Κτίριο της Χρονιάς 2016» στην κατηγορία «Βιομηχανικά κτίρια και κτίρια logistics» με το έργο «Εργοστάσιο ηλεκτρικών θερμοσιφώνων».

Για την υλοποίηση του έργου η TESY επένδυσε 15 εκατομμύρια Λέβα και συνεργάστηκε με τους Ivo-Petrov Architects, Cordeel Bulgaria και Lindner Imobilen Management.

Στα κεντρικά της εταιρείας υπάρχουν πολλά κτίρια παραγωγής και αποθήκευσης ενώ η νέα μονάδα βρίσκεται στο νότιο μέρος του. Οι καινούριες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα κτίριο με γραφεία διοίκησης, ένα βιομηχανικό κτίριο με αποθήκη και εσωτερικούς διαδρόμους μεταφοράς.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TESY κ. ZhechkoKuyrkchiev, έλαβε το βραβείο στην επίσημη τελετή απονομής βραβείων, η οποία διενεργήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου. Στον ευχαριστήριο λόγο του ο ίδιος ανέφερε, ότι “Στην TESY πιστεύουμε ότι όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο και το αυτό είναι το μονοπάτι που ακολουθήσαμε για την υλοποίηση αυτού του έργου». Τα επιτυχημένα έργα αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές και τις καινοτομίες στην αρχιτεκτονική, αλλά κατά βάση επιδεικνύουν τη δέσμευση για σχεδιασμό και ανάπτυξη κτιρίων και χώρων για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων.

 

Ο εθνικός διαγωνισμός «Κτίριο της Χρονιάς» είναι το γεγονός με το μεγαλύτερο κύρος στον τομέα των επενδύσεων, των κατασκευών και της αρχιτεκτονικής και ξεχωρίζει τα καλύτερα επιτεύγματα της προηγούμενης χρονιάς.

 

Η αξιολόγηση του κτιρίου της TESY πραγματοποιήθηκε από επιτροπή ειδικών και το εργοστάσιο της εταιρείας διακρίθηκε για τις σύγχρονες κατασκυεαστικές λύσεις, την δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας και την θετική επιρροή πάνω στην ανάπτυξη της περιοχής και της εθνικής οικονομίας. Είναι δε ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια ηλεκτρικών θερμοσιφώνων στην Ευρώπη.