Η βουλγαρική εταιρεία TESY είναι ο πρώτος κατασκευαστής στην εγχώρια αγορά, της οποίας θερμοπομποί πανελ, καλοριφέρ λαδιού και το σύνολο των συσκευών θέρμανσης καλύπτουν πλήρως τους πιο πρόσφατους κανονισμούς ενεργειακής απόδοσης. Οι απαιτήσεις ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2015/1188 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εφαρμογή Οδηγίας 2009/125 / ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με τις απαιτήσεις οικολογικού σχεδιασμού τοπικών πηγών θερμότητας δημιουργίας θέρμανσης άρχισαν να ισχύουν την 1-η Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού από την αρχή φέτος, η εποχική ενεργειακή απόδοση κατά θέρμανση για τους διαφορετικούς τύπους θερμοπομπών πανελ και καλοριφέρ λαδιού πρέπει να έχει τιμές πάνω από 36%. Ωστόσο, οι υπολογισμοί προσομοίωσης δείχνουν ότι οι συσκευές που έχουν δηλωθεί για χρήση μέσω σταθερής εγκατάστασης, εξοπλισμένες με μηχανικούς θερμοστάτες που χρησιμοποιούνται σήμερα ή συνηθισμένοι ηλεκτρονικοί (χωρίς πρόσθετες λειτουργίες), δεν θα πληρούν πλέον τις απαιτήσεις. Οι συσκευές σταθερής τοποθέτησης που προσφέρονται στην αγορά θα πρέπει να διαθέτουν ηλεκτρονικό θερμοστάτη, να μπορούν να ανταποκρίνονται σε αλλαγές της θερμοκρασίας χώρου (για παράδειγμα όταν ανοίγεται παράθυρο), και να έχουν προσαρμοστική εκκίνηση ή δυνατότητες απομακρυσμένης διαχείρισης. Στην περίπτωση της TESY διαχείριση από Διαδίκτυο από οπουδήποτε σημείο του κόσμου.

„Η έναρξη ισχύος της νέας οδηγίας δεν αποτελεί έκπληξη για τους κατασκευαστές. Εμείς στην TESY πήραμε την πορεία για παραγωγή ενεργειακά αποδοτικών συσκευών -  θερμοσίφωνων και θερμοπομπών πολύ πριν αυτό να επιβληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε ότι οι „έξυπνες” και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές είναι το μέλλον της βιομηχανίας. Αφενός, προστατεύουν τον πλανήτη μας και, αφετέρου, συμβάλλουν στη μείωση των λογαριασμών άμεσων καταναλωτών”, δήλωσε ο Χρίστο Σλάνοφ, Διευθυντής Επιχειρηματικής κατεύθυνσης θέρμανσης στην TESY.

Οι θερμοπομποί πάνελ που παράγονται από την TESY πληρούν πλήρως τις νέες απαιτήσεις ErP από τις αρχές Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και ήδη μπορούν να αγοραστούν αμέσως χωρίς αναμονή και επιπλέον παραγγελίες. Μεταξύ όλων των θετικών ιδιοτήτων των θερμοπομπών, υπάρχει επίσης ένα χαρακτηριστικό ότι αυτοί μπορούν να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως από οπουδήποτε σημείο στον κόσμο μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο και της εφαρμογής tesyCloud. Πέρυσι, η βουλγαρική εταιρεία έγινε η πρώτη στην Ευρώπη που προσέφερε στην αγορά „έξυπνο” θερμοσίφωνο, ο οποίος αποτελεί επίσης μέρος της οικογένειας CLOUD της TESY.